Történelmet ír a DigitalBTC: mától listázzák az ausztrál értéktőzsdén

2014-06-16

DigitalBTC_ausztral_tozsde

Az ausztrál bitcoin multi-szolgáltató vállalat, a digitalBTC valószínűleg történelmet írt a mai napon, mivel az első olyan bitcoin vállalattá vált, amelyet felvettek a legjelentősebb ausztrál értéktőzsde kereskedői kínálatába.

A DigitalBTC kezdetben bányászattal és bitcoin kereskedéssel foglalkozott, majd fokozatosan fejlesztette szolgáltatásait különböző kiskereskedelmi és felhasználói alkalmazásokkal. A vállalat a mai naptól felkerült az ausztrál értéktőzsde, az Australian Securities Exchange (ASX) kínálatába, a DCC (Digital CC Limited) megjelöléssel.

Az ASX értéktőzsde napi forgalma meghaladja a 4,6 milliárd ausztrál dollárt (4,32 milliárd amerikai dollár), és nagyjából 1,6 billió ausztrál dollár piaci kapitalizációval rendelkezik.

 

A hitelesség jutalma

A vállalat úgy értékeli a tőzsdei listázást, mint döntő fontosságú elemet a cég felhasználói bizalmának kiépítésében. A bizalom alapvető kérdés a bitcoinnal kapcsolatban, és az elmúlt időszak botrányai, beleértve a legismertebb neveket is, arra késztethették a befektetőket, hogy elforduljanak a kriptopénz világától.

Az értéktőzsdei listázás törvényes feltételei a szektor „legátláthatóbb bitcoin vállalatává” teszik majd a digital BTC-t, mondta a cég szóvivője.

A transzparencia mellett a másik jelentős tény, hogy az értéktőzsdei listázásnak köszönhetően valószínűleg egy új befektetői réteg is nyitni fog a bitcoin vállalat felé, olyan egyéni és intézményes befektetők, akik jelentős összegekkel rendelkeznek, de nem kedvelik a túlzott kockázatokat. A digitalBTC reményei szerint, köszönhetően a tőzsdei listázásnak, ez az új befektetői réteg is nyitni fog vállalatuk felé.

Szerző: Jon Southurst

Forrás: CoinDesk