Teljes pénzügyi szabadság

2011-11-20

Szerző: GoWest

Kellemes vasárnap reggel; beragyog a nap az ablakon, te pedig egy bögre meleg tejeskávé társaságában fedezed fel a laptopodon keresztül, hogy mi újság a nagyvilágban. A böngésződ jobb felső sarkában pedig van egy kis téglalap, ami az éppen aktuális bitcoin-egyenlegedet mutatja.

Elsőként persze a Facebookra nézel be, és látod, hogy ma van az egyik ismerősöd születésnapja. A legújabb őrület egy bizonyos Facebook Bit-Gifts alkalmazás; keresel egy jópofa ikont a barátodnak, ráklikkelsz a mellette lévő linkre, és nagyjából 50 Ft-nak megfelelő bitcoin ellenében már meg is vetted és el is küldted azt neki. A kijelződön nyomban frissül is a bitcoin-egyenleged.

Persze a bitcoin-használat lehetősége nem korlátozódik csak egyetlen oldalra; elvégre ez maga a digitális készpénz, és így mindenhol el is fogadják. Következőként a kedvenc együttesed weboldalát keresed fel, és látod, hogy kiadtak egy új single-t, amit egy szerény adomány ellenében máris meghallgathatsz. Egy klikkeléssel és körülbelül 100 Ft-nak megfelelő bitcoinnal később már dobolod is a ritmust az ujjaiddal.

Böngészgetsz tovább, majd a böngésződ jobb felső sarkában egyszercsak felbukkan egy üzenet: “Eltaláltad, nyert a Chelsea, itt a pénzed”, az egyenleged pedig nyomban meg is ugrik pár plusz bitcoinnal.

Szerencsére a netszolgáltatód is lépést tart a fejlődéssel, és biztosít lehetőséget a számlád bitcoinban való fizetésére. Duplaklikkelsz az egyenlegedre, és máris előugrik a kliens. Ráklikkelsz a “Fizetendő számlák” gombra, és látod, hogy 4,2561 BTC-vel lógsz nekik a múlt hónapért. Ráklikkelsz hát a “Kifizet”-re, és az egyenleged nyomban frissül.

Nohát, mit együnk majd ebédre…? Eszedbe jut, hogy a sarki kávézónak nagyon jó szendvics- és desszertkülönlegességei is vannak. Ellátogatsz hát a weboldalukra, előhozod a menüjüket, és kiválogatod egymás után mindazt, amit szeretnél, majd megadod az időpontot, amikorra tervezel beugrani hozzájuk, beírod a keresztneved, és ráklikkelsz a “Bitcoinban fizetek”-re. Az egyenleged most is, mint mindig, azonnal frissül, te pedig elégedetten dőlsz hátra, tudván, hogy amint belépsz a kávézóba, a rendelésed már ott fog várni, frissen elkészítve.

És mindehhez egyszer sem kellett vacakolnod bankautomatákkal, hitelkártyákkal, címekkel vagy számokkal, nehézkes és körülményes online bankolással, készpénzzel és csicsedli apróval. Az ehhez szükséges technológia már most itt van és rendelkezésünkre áll. Van köztetek bárki is, aki el sem tudja képzelni, hogy ez lesz a jövő? Ugyan hogy ne lehetne az?

Forrás: Bitcoin Trader

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.