Támogatókat keres a Bitcoin-film

2011-12-19

Rövidesen filmfőszerepet kaphat a Bitcoin eredeti megalkotóit rejtő “Satoshi Nakamoto”-perszóna. A “The Money Revolution” (= A pénzforradalom) c. alkotás a pénzrendszerek világába vezetné be a nézőket dokumentáris, ismeretterjesztő jelleggel, egy számítógépes animáció útján életre keltett keretcselekmény mentén. Ambíciózus célkitűzéseik megvalósításához pedig a Bitcoin-közösség anyagi és erkölcsi támogatását kérik a film alkotói.

Tény, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszerünket bizony csak igen kevesen látják át, ezért is törekszik a “The Money Revolution” arra, hogy érthető információkkal lássa el a nézőket a hagyományos pénzek és persze a jegybankok és infláció nélkül is jól muzsikáló Bitcoin témakörében, amely utóbbit pedig egyenesen a jelenlegi pénzügyi válságból kivezető útként mutatná be. A film elsősorban a politikai és gazdasági érdeklődésű fiatal felnőtteket célozza meg, a Satoshi Nakamoto történetét groteszk akciókomédiaként elmesélő animált keretcselekmény pedig – stilisztikai megvalósításával – a képregények és mangák rajongóit is igyekszik majd megszólítani. A különböző nézőpontok és a tényleges információk bemutatásának feladatát a keretcselekményt időről időre megszakító dokumentáris jelenetek látják majd el, melyekben természetesen különböző szakértőket is megszólaltatnak. A keretcselekmény további aspektusait animált filmekkel és történelmi felvételekkel is igyekeznek majd elmélyíteni.

A film hátterében a 2000 óta megrendezésre kerülő évenkénti Bitfilm-fesztivált szervező Hamburger Bitfilm Networks GmbH áll, mely az idén Bitcoinban fizette ki a győztesek díjait. A Bitfilm-fesztivál a világ minden tájáról érkező, a digitális filmes technikákat eredeti, kreatív és innovatív módon alkalmazó filmes alkotásokat bemutat.

A zsurnalisztikai függetlenség megőrzése és ezáltal a film hitelességének biztosítása érdekében a Bitfilm pénzügyi támogatást kér a projekt megvalósításához. Mindenki, akit csak érdekel a tervezett film, hozzájárulhat a megalkotásához, és beadhatja a közösbe a maga részét. Az első adományokat az animációs film szereplőinek megalkotására fordítják, lévén ezek jelentik a film közlő- és meggyőzőerejének kulcsát és forrását. Ha pedig az elkészült film végül valóban eljut a széles nyilvánossághoz, úgy nagyban erősítheti a bitcoin alternatív fizetőeszköz-funkcióját is.

Forrás: Bitcoin.de

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.