Romániában már 874 terminálon lehet bitcoint vásárolni

2014-10-13
ZebraPay

ZebraPay

A Bitcoin Romania (bitcoin ATM üzemeltető) és a ZebraPay (terminál hálózat üzemeltető) partnerségi megállapodásának köszönhetően, Romániában országszerte már 874 terminálon keresztül lehet bitcoint vásárolni.

A ZebraPay érintőképernyős, egyirányú termináljain 4%-os jutalékért lehet kriptopénzt vásárolni, román lejért. A vásárlás menete egyszerű: a felhasználó beteszi a kívánt mennyiségű lejt a terminálba, majd az összegnek megfelelő bitcoint átutalja pénztárcájába a Bitcoin Romania. A művelethez nincs szükség semmilyen személyazonosságot igazoló dokumentumra, csak román lejre.

Az üzemeltető fő célkitűzése, a vásárlás menetének a lehető legegyszerűbbé tétele volt. Romániában eddig is lehetett bitcoint vásárolni, de a művelet sok időt és adminisztrációt igényelt, így viszonylag kevesen éltek a lehetőséggel. A ZebraPay úgy véli, az egyszerűbb eljárásnak köszönhetően sokkal többen fognak bitcoint vásárolni, és az eddigi eredmények őket igazolják, hiszen két nappal a működés megkezdése után már 7,2 BTC-t értékesítettek.

A vállalat terve, hogy év végéig integrálja terminálja fizetési módjai közé a bitcoint, lehetőséget adva felhasználóinak, hogy a terminálokon elérhető szolgáltatásokért (telefon egyenleg feltöltés, számlák befizetése, stb.) bitcoinnal is fizethessenek. Ugyancsak terveik között szerepel a terjeszkedés, szintén ez év végéig, még további 350 terminált kívánnak üzembe helyezni.

A jelenleg működő 874 készülékük 160 romániai városban található meg, általában olyan nagy bevásárlóközpontok épületeiben, mint az Auchan, Carrefour, Kaufland, stb.