Új generációs ASIC-család a Butterfly Labs-től

2012-06-16

Szerző: Nick W.

Három új generációs SHA256-os terméket mutatott be a piacvezető mikroprocesszor-tervező Butterfly Labs (BF Labs Inc.). A BitForce SC Jalapeno egy USB-s kávémelegítő, ami mellesleg 3,5 GH/s-es teljesítményre képes, az ára pedig 149$ körül várható. A BitForce SC Single egy önálló, 40 GH/S-es, 1.299$-os egység, míg a BitForce SC Mini Rig egy komplett, 1 TH/s-es case & rack szerver; ezért nem kevesebb, mint 29.899$-t kérnek.

Nasser G., a BFL főtechnikusának elmondása szerint ők mindig is az SHA256-hardveripar komoly játékosának tekintették magukat, mivel a világ legjobb hashszolgáltatásokat nyújtó szervezeteinek és vállalatainak terveznek eszközöket; ennek megfelelően a BitForce SC-családot magától értetődő következő lépésnek tekintik a vásárlóik igényeinek kielégítése terén.

Mivel pedig tisztában vannak azzal is, hogy az első és második generációs felszereléseik nagyon gyorsan elavulnak majd az egyre újabb hardveres fejlesztések nyomán, ezért nem mindennapi akciót kínálnak a korábbi vásárlóiknak: aki lecserélné a tőlük vásárolt korábbi, elavult berendezéseit újabbra, azt szó nélkül átveszik tőle és 100%-ban beszámítják az értékét az újabb, fejlettebb hardver vásárlásába, amihez így annyival is olcsóbban juthat hozzá a vásárló. Náluk tehát garantáltan nincs pénzkidobás.

A legnagyobb SHA256-hardver-gyártóként, valamint a hónapról hónapra exponenciálisan növekvő eladásaival a Butterfly Labs hamar megszerezte magának a kockázati tőkések támogatását is, most pedig már készülnek az USA középnyugati, újabban csak “szilíciumpréri”-ként emlegetett térségének meghódítására. A támogatóik meg vannak győződve a vállalat erős alapjai és komoly potenciálja felől, és ennek megfelelően sokat is várnak tőlük.

A Butterfly Labs igen fiatal, tavaly alapított vállalat, de villámgyorsan piacvezetővé nőtte ki magát globális szinten is az SHA256-os hardverek terén; az egyre bővülő termékpalettájuk mellett tanácsadást is vállalnak félvezető-tervezés terén.

Nick W.
BF Labs Inc.
816 226 6966
Email

Forrás: Yahoo News

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.