Porból lettünk, hash-porrá leszünk…

2011-08-09

Szerző: Omigoshi Tukafoto

Egy halálos beteg bitcoin-bányász a végrendeletébe foglalta egyebek mellett azt is, hogy a bányászgépei lángjain hamvasszák el.

Amely ötlet nem is annyira elborult, mint amilyennek elsőre tűnhet – legalábbis abban az értelemben, hogy voltak már hasonlóan extravagáns végső búcsúk, így például Timothy Leary űrtemetése, Hunter S. Thompson ágyúból kilőtt hamvai, vagy épp a szó szerint életfogytig-golfozók golflabdákhoz újrahasznosított hamvai – ebbe a sorba pedig remekül beleillik rövidesen néhaivá váló bányászunk saját ötlete is.

Ő maga tehát értelemszerűen a bitcoinokért rajong, és mindenképp szeretné valahogy azokhoz kötni a földi maradványait is – ez azonban ugyebár meglehetősen problémás a fizikai valóság helyett csak a kibertérben létező bitcoinok esetében, hiszen nem foglaltathatja például a golfozókhoz hasonlóan bitcoinokba a hamvait. Eltűnődött ugyan az OnlyOne TV-n, de ezt elvetette azzal, hogy nyilván nem akarnák a hamvaival bepiszkítani a szőnyegüket, és különben is elég furcsán venné ki magát az egész.

Viszont azt sem tartotta helyénvalónak, ha semmilyen formában nem fejezné ki a bányásszenvedélyét, elvégre már 2009-ben, az “ipar” hajnalánál ott volt, és azóta is szorgosan űzte a mesterségét, elsajátítva annak minden csínját-bínját. Ő még emlékszik rá, hogy milyen volt 1-es nehézségen bányászni.

Így ötlötte ki hát a maga egyedi hamvasztási eljárását – abból a megfontolásból, hogy ha már a hamvaival nem is történhet semmi különös, akkor legalább maga a hamvasztás legyen különleges. Ez pedig úgy fog kinézni, hogy az összes bányászgépéről eltávolítják a házukat, abszolút csúcsra pörgetik a videókártyáikat, bezsúfolják mindet egy légkondicionálatlan, négyszögletű helyiségbe, és ennek a modern máglyarakásnak a közepére helyezik el a holttestét. És ha ez még nem lenne elég az összes alkatrész megolvasztásához és a pokoltűz belobbantásához, akkor addig szórnak papírfecniket a helyiségbe, amíg a puszta hőtől lángra nem kap ez a gyújtós, belobbantva mindent és elhamvasztva a holttestet.

(A “gyújtós” kapcsán további érdekesség, hogy a papírfecnik bányászunk dollárjait jelképezik; valódi bankókat nem használhatott, mivel az Egyesült Államok törvényei tiltják a FED bankjegyeinek szándékos megsemmisítését.)

Végül, de nem utolsósorban bányászunk készített egy élő végakaratot is, melyben lefektette, hogy amíg ő maga él, addig semmi körülmények között nem áramtalaníthatja senki a bányászgépeit.

Forrás: Bitcoin Mining accidents

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.