Ön Bitcoin tulajdonos? Mostantól profitálhat a következő árfolyamzuhanásból!

2014-03-26

arfolyam swap

A Bitcoin értéke gyakran váltakozik, de mostanáig vajmi kevés esély volt rá, hogy a vállalkozó kedvű tőzsdejátékos profitáljon ebből az ingadozásból. Mindez mostantól talán máshogy lesz, mivel egy pénzügyi startup cég azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy létrehoz egy tőzsdét, ahol a Bitcoin értékének pozitív-negatív ingadozásaira lehet majd fogadni.

A New Yersey- i székhelyű cég, a Tera Group hétfői (március 24.) tájékoztatója alkalmával elmondta, hogy már segített is megkötni egy megállapodást a Bitcoin birtoklásától kissé feszült vállalkozás, illetve egy, a kockázatot szívesen vállaló személy között, aki az elkövetkező 25 napban bekövetkező árfolyam ingadozás kockázatát átvállalta a cégtől. A megállapodásban résztvevő felek személyazonosságát a Tera társalapítója, Leonard Naura, nem kívánta felfedni. Feltételezve azonban, hogy a Bitcoin üzleti szférában való jelenléte egyre elterjedtebb lesz, ez az új szolgáltatás valószínűleg számos vállalat érdeklődését fogja felkelteni. Azon kereskedők, akik a Bitcoinos fizetések elfogadásában érintettek, főleg mivel befektetésük értékére jellemző a hirtelen hullámzás, érdeklődést mutatnak a szolgáltatással kapcsolatban.

Az első tranzakció csak egy egyszeri megállapodásról szólt, de a Tera szándéka, hogy létrehozzon egy olyan tőzsdét, ahol az ilyen típusú tranzakciók standardizált verziói folyamatosan elérhetőek. A cég egyelőre a Határidős Kereskedési Bizottság (CFTC) jóváhagyására vár, hogy tőzsdéjén valójában beindíthassa a kereskedést, de elmondásuk szerint már mostanáig is számos visszajelzést kaptak vállalatoktól, akik szeretnének részt venni a fogadásokban.

Naura tájékoztatása szerint ő maga személyesen is ismer számos kereskedőt, akiket érdekel a fogadási lehetőség. Néhányan közülük optimisták, és nem félnek egy kis kockázatvállalástól, míg vannak olyanok is, akik úgy vélik a Bitcoin értéke a nagy felhajtás után úgy is csak a nullával lesz egyenlő.

„Általánosságban elmondható, hogy mindig vannak olyanok, akik az árak emelkedésére, illetve, akik az árak csökkenésére fogadnának” – monta Naura.

Szerző:

Forrás: BloombergBusinessweek