Már zajlik az első Bitcoin-konferencia és világkiállítás

2011-08-20

New Yorkban rendezték meg és bonyolítják le jelenleg is az első Bitcoin Konferencia és Világkiállítást. A foglalások igen hamar beteltek, messze túlszárnyalva az előzetes várakozásokat, így a rendezők sürgősen intézkedtek is nagyobb befogadóképességű helyszínek biztosítása felől: az éppen ma esedékes nyitóbeszédeket, csoportfoglalkozásokat és forgalmazói kiállításokat a Roosevelt Hotel Vanderbilt Hall-jába helyezték át.

Tekintve, hogy mégiscsak egy Bitcoin-konferenciáról van szó, így magától értetődően nem csak a részvételi díjat csengethetik ki bitcoinban a résztvevők, de a reggelit, ebédet, vacsorát és koktélos fogadást is kizárólag olyan helyszíneken rendezték-rendezik meg, ahol szintén lehet bitcoinnal fizetni.

Várhatóan számos vállalat jelent be majd új, Bitcoinnal kapcsolatos terveket, termékeket és szolgáltatásokat (remélhetőleg erről lesznek még közelebbi hírek is), valamint beszédet mond Gavin Andersen, a Bitcoin fejlesztőgárdájának vezetője, Stefan Thomas, a WeUseCoins.com alapítója, valamint Jeff Garzik Linux-kernel fejlesztő, a Bitcoin fő fejlesztőcsapatának tagja is.

Maga a tény, hogy egyáltalán megrendezésre kerülhetett egy ilyen esemény, jól mutatja, hogy a Bitcoin bizony valóban szépen és derekasan fejlődik – főleg, ha azt vesszük, hogy egy évvel ezelőtt még nem volt több egy alig néhányak által ismert nyílt forráskódú projektnél. Mi több, egy évvel ezelőtt még ennek a mostani konferenciának a szervezője sem ismerte.

Természetesen a konferenciát sem egy vállalat vagy valamely más szervezet indítványozta – csak lelkes egyének, frissen indult Bitcoinos vállalkozások és előre tervező kereskedők, akik elkötelezték magukat az új technológia sikerre vitele mellett. További pozitívuma az eseménynek, hogy az alatta lebonyolításra kerülő bitcoinos tranzakciók tovább erősítik a Bitcoin gazdaságát, növelve az egyes bitcoinok értékét, valamint ösztönözve a résztvevőket a BTC jövőbeli aktív forgatására is.

A konferencia pénteken kezdődött és holnap, vasárnap ér véget. Amint elérhetővé válik a konkrét fejlemények összefoglalója, természetesen azokról is beszámolunk majd.

Forrás: Bitcoin Money

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.