Már bitcoinnal is feltölthetjük Neteller pénztárcánkat!

2015-03-26

A NETELLER online fizetési szolgáltató új fizetőeszközzel bővítette internetes pénztárcáját, ügyfelei ugyanis mától akár már bitcoinnal is feltölthetik Neteller folyószámláikat, derül ki a cég anyavállalatának, az Optimal Payments csoportnak a sajtóközleményéből.

A PayPal alternatívájaként is számon tartott Neteller talán az egyik legnépszerűbb szolgáltatásnak számít az internetes be-, és kifizetéseknél. Miután egy felhasználó feltölti virtuális Neteller folyószámláját, azzal indíthat, illetve fogadhat tranzakciókat; fizethet; vagy akár valutát is válthat. Az egyéni számlákhoz prepaid (előre feltölthető) bankkártyák is igényelhetőek, amelyekkel az online kártyás tranzakciókon (e-számlák befizetése, internetes vásárlás, stb.) kívül akár ATM-eknél is lehet készpénzt felvenni, vagy boltokban (POS-termináloknál) fizetni.

Neteller1

Neteller

A Neteller és a BitPay partnerségi megállapodásának köszönhetően tehát a virtuális folyószámlák, illetve prepaid bankkártyák mostantól már kriptopénzzel is feltölthetőek, ráadásul nulla kezelési költséggel. Mivel a feltöltött összeg hagyományos valutában kerül jóváírásra, így a felhasználónak (a feltöltés után) már az esetleges árfolyamingadozás miatt sem kell különösebben aggódnia.

Hogy folyószámla feltöltésein kívül a Neteller egyéb pénzügyi műveletekre is kiterjesztené-e a bitcoin használatát, az még a jövő zenéje. Elképzelhető, hogy a bitcoinos feltöltés lehetővé tétele csak az első lépés volt.