HashFast: újabb bányászforradalom a láthatáron

2013-08-24

Szerző: mery2007

SAN FRANCISCO – Új bitcoin-bányász chip gyártását kezdi meg rövidesen a HashFast Technologies LLC. Az új hardware a Golden Nonce (GN) nevet viseli, és a vállalat bejelentése szerint nem kevesebb, mint 50x gyorsabb munkavégzésre képes a jelenleg hozzáférhető chipeknél – és teszi ezt ráadásul még azoknál lényegesen csekélyebb energiaigénnyel is egyben. Ezek után nem meglepő, hogy a bitcoin-bányászat iparágának forradalmasítását várják az új eszköztől. Természetesen a GN chipek tényleges bevetéséhez megfelelő bányarendszert is terveztek; ez a Baby Jet nevet viseli, és már augusztus óta fogadnak rá rendeléseket. A raktárkészletük több, mint fele már az első héten elkelt, és arra számítanak, hogy a maradék is mind gazdára fog találni még a hónap vége előtt.

Simon Barber, a HashFast alapítójának elmondása szerint is hangsúlyozta az új ASIC-jeik forradalmi jellegét, kiemelve, hogy azok hatékonysága messze meghaladja a jelenleg hozzáférhető eszközökét. Barberről emellett tudni érdemes még azt is, hogy a Palo Alto Research Center (PARC) vezető kutatójaként összeállított egy elméleti anyagot a Bitcoin továbbfejlesztési lehetőségeiről “Bitter to Better: How to Make Bitcoin a Better Currency” (= “Keservekből fejlődés: Hogyan tegyük jobbá a Bitcoint”) címmel. A HashFast Technologies LLC-t Eduardo deCastro-val közösen alapították. Közös munkásságukat már 2000-ben megalapozták a szintén együtt alapított Devicescape Inc.-kel, melynek égisze alatt ingyenes és megbízható WiFi-hálózatokat építettek ki a világ minden táján.

A jelenlegi bitcoin-bányász technológiák legfőbb gátja az energiafogyasztás; adódhat ugyanis olyan helyzet, amikor a bányászathoz szükséges eszközök fogyasztása és amortizálódási költségei együttesen többe kerülnek, mint amennyit az általuk előállított bitcoin-mennyiség ér. Jelenlegi becslések szerint a bitcoin-bányászok napi áramfogyasztásának összértéke meghaladja a 150.000$-t is. A HashFast Golden Nonce-ja azonban a vállalat ígérete szerint jelentősen csökkenteni fogja a bányászat energiaszükségletét.

A Baby Jet bányászegység egy HashFast Golden Nonce (GN) 28nm ASIC chipet tartalmaz, amely névleges órajelen 400 Ghash/s-kel dolgozik, a fogyasztása pedig bőven alatta marad az 1.0 W/GH-nek. Amennyiben az ember inkább takarékosabb, hatékonyabb munkavégzést szeretne, úgy lejjebb is veheti a chip teljesítményét, ha pedig szeretné kihozni belőle a maximumot, akkor még feljebb is srófolhatja. A chip megfelelő hőszabályzásáról – még csúcsra járatás esetén is – egy külön erre a célra beépített vezérlő egység szabályozza.

A chipek előállítására és elrendezésére a HashFast Technologies a Uniquify-t igazolta le. Mindegyik egységben több rekesz is lesz a későbbi fejleszthetőség érdekében. További részleteket a HashFast Technologies-ről, a Golden Nonce-rendelésről és az ügyvezető csapatról a HashFast.com-on találhat az érdeklődő, a Baby Jet specifikációiról pedig a blogjukon.

A HASHFAST TECHNOLOGIES-RŐL:
A HashFast Technologies egy extrém csúcsteljesítményű, hashelő ASIC-chipekre szakosodott félvezető-gyártó; 2013-ban alapította Simon Barber és Eduardo deCastro. Még ugyanebben az évben – júliusban – is zárták le sikerrel az első támogatásgyűjtő körüket.

KAPCSOLAT:
John Skrodenis, eladási és marketinges alelnök
press(at)hashfast(dot)com
(415) 484-5789

Forrás: PR-BG.COM

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.