Gyorsan terjed a Bitcoin a virtuális világokban

2012-02-27

Szerző: GoWest

Ha még nem olvastad a tavaly októberi cikkemet az Ogrr.com-ról, akkor legfőbb ideje, hogy pótold ezt a hiányosságot. Mára ugyanis, négy hónap múltán, bebizonyosodott, amit akkor még csak sejtettem – vagyis hogy a Payward Inc. valóban beletrafált a bitcoin leglogikusabb és legrelevánsabb piacába.

A felhasználóbázisuk már az indulásukat követően igen gyorsan gyarapodott, de csak az elmúlt egy hónap során pörgött fel igazán: a jelenleg közel 1.300 regirsztált felhasználójukból nem kevesebb, mint 800 érkezett csak az elmúlt hónap során. És ami még fontosabb, Jesse Powell, a Payward illetékesének elmondása szerint az új tagok egy tekintélyes hányada elsősorban játékos, és csak másodsorban bitcoinos. Ami pedig azt jelenti, hogy az oldal valóban fantasztikus munkát végez a bitcoin nagyköveteként.

Az Ogrr sikere értelemszerűen annak köszönhető, hogy a bitcoin messze a leghatékonyabb módja a játékosok virtuális vagyonának az egyes játékvilágok közti (vagy akár a valós világba való vissza-)áramoltatására. Nem meglepő, hogy más oldalakat, így például a legsikeresebb bitcoinos aukciós oldalt, a BitMitet is használják hasonló célokra a játékosok.

Decemberben, amikor az Ars Technica a Western Unionhoz hasonló pénzmozgató vállalatok potenciális vetélytársaként mutatta be a bitcoint, arra már elmulasztott kitérni, hogy milyen hatással lehet a bitcoin a virtuális pénzek kereskedelmére – holott az mégis egy sokkal természetesebb és kézenfekvőbb alkalmazási területe a rendszernek.

Pillanatnyilag tehát még csak egy apró rés jelent meg a többmilliárd dolláros virtuális árucikk-ipar piacát a Bitcoin gazdaságától elválasztó óriási gáton – amely rés azonban egyre gyorsabban fog tovább repedni és szélesedni az elkövetkező hónapok során. Ami azt illeti, már most sem elképzelhetetlen az, hogy lehenteljek egy rakat szörnyet a World of Warcraftban, majd a szerzeményeimből rendeljek magamnak egy nagyon is valóságos ebédet.

Az őskövület bankrendszernek köszönhetően a bitcoin (még) nem a legegyszerűbb módja az USA, az EU vagy épp Japán közti pénzmozgatásnak, de Britannia, Norrath és Azeroth virtuális világai között már annál könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb vagyonáramoltatást tesz lehetővé. Az Ogrr erőfeszítéseinek köszönhetően pedig a bitcoin a jelek szerint rohammal fogja meghódítani e virtuális világok “lakosait”.

Forrás: The Bitcoin Trader

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.