A lengyel T-Mobile ügyfelei bitcoinnal is feltölthetik telefonegyenlegüket

2015-02-19
T Mobile

T-Mobile Poland

Partnerségi megállapodást kötött a lengyel T-Mobile és a fizetésfeldolgozó InPay S.A., így mától a T-Mobile lengyelországi ügyfelei (illetve leányvállalatának, a Heyah-nak az ügyfelei is) akár már bitcoinnal is feltölthetik telefonegyenlegüket.

Az új kriptopénzes fizetési opciót igénybe vevő ügyfeleknek a cég ajándékot is ad: nevezetesen plusz 20 perc lebeszélhető időt, amennyiben az új fizetési lehetőség első három hónapjában élnek ezzel a szolgáltatással.

A bitcoinos egyenlegfeltöltés egyébként alig fél percet vesz igénybe: a felhasználó megvásárolja kriptopénzzel a feltöltő-kódot, amelyet aztán készülékének a segítségével aktivál, miután a kódnak megfelelő összeg azonnal jóváírásra kerül, így tulajdonképpen két gombnyomással, és mindenféle regisztráció, vagy személyes adat megadása nélkül intézheti az egyenlegfeltöltést.

A lengyel T-Mobile 15,7 millió ügyféllel büszkélkedhet, és talán kevésbé köztudott, de távközlési szolgáltatásai mellett, elektronikus banki ügyintézést is kínál ügyfeleinek. Jóllehet, egyelőre nincsenek arra vonatkozó információk, hogy mobil banki szolgáltatásainál is integrálná a bitcoint, de a jövőben akár ez is lehetséges.