Feltárul a Satoshi-kapu

2011-09-01

Szerző: Irdial

A Satoshi-kapu (Satoshi Gate) egy WordPress-plugin, melynek segítségével a bloggerek könnyen és gyorsan tehetik pénzzé az írásaikat (ugyan csak egészen minimális, jelképes összegekkel, de ha sokat írnak és nagy az olvasótáboruk, úgy sok kicsi valóban sokra mehet).

A kapu a következőképpen működik: minden alkalommal, amikor valaki behozza a böngészőjében a blogot, a plugin generál neki egy teljesen új Bitcoin-címet, amelyre az olvasó egy Satoshit (a BTC jelenleg használható legkisebb egysége) küldhet el. Amint ez megtörtént, a plugin rögzíti az adatbázisában az olvasó IP-címének a hash-ét – azzal a Bitcoin-címmel együtt, amit erre a konkrét alkalomra, ehhez az IP-címhez / ehhez az oldallehíváshoz generált.

Ezután a plugin a blogtulajdonos futó Bitcoin-kliensét kezdi figyelni, várva a beérkező fizetséget. Amint a Satoshi elküldésre került, a plugin beállít egy cookie-t a fizető felhasználóhoz/IP-hez, amely így már engedélyezi számára az adott bejegyzés elolvasását – vagy épp a bloghoz való teljeskörű hozzáférést egy napra, hónapra, vagy bármely más, a WordPress admin által a Satoshi-kapu preferenciáinál beállított időtartamra vagy hozzáférési módra.

A Satoshi-kapu a következő előnyöket biztosítja más, hagyományos fizetéskezelő rendszerekkel szemben:

* A letöltése és a használata is teljesen ingyenes
* Azonnal telepíthető
* Könnyen konfigurálható
* Mikroszkópikus tranzakciós díjak
* Mikroszkópikus fizetés
* Nem zavarja a blogod olvasóit
* Nincs harmadik fél
* Valós idejű pénzbegyűjtés havi kifizetések helyett
* Teljesen kockázatmentes

A Satoshi-kapu egyben lehetőséget biztosít arra is, hogy magad határozd meg, hogyan és miként szeretnéd elérhetővé tenni a blogodat és annak a tartalmát a látogatóid számára a fizetség függvényében.

Futtathatod a Satoshi-kaput adománygyűjtő üzemmódban is; ez esetben egy nagyon apró, szerény és meghúzódó adománygyűjtő dobozkát jelenít meg oldalt, és mindaddig ott is tartja, amíg az ember egy kis adománnyal el nem tünteti. Ízelítő bejegyzésrészletekkel is csábíhatod beljebb a látogatóidat, vagy ingyenesen elérhetővé teheted a bejegyzéseid első felét, és kérheted a Satoshit csak a második felükért. Ingyenessé tehetsz három teljes bejegyzést is, és kérhetsz fizetséget csak a negyedikért. “Vérdíjat” is tűzhetsz ki egyes bejegyzéseidre, amelyek csak akkor válnak – immár ingyenesen – hozzáférhetővé mindenki számára, ha a kíváncsi érdeklődők befizetéseiből már összegyűlt a rá kitűzött vérdíj… és ez csak pár példa a sok közül, amit mind megoldhatsz és megvalósíthatsz a Satoshi-kapuval.

Mivel csak egy végtelenül csekély összeget kérsz a blogodhoz való hozzáférésért, ezért ezt senki nem is fogja rossz néven venni tőled; ha pedig valóban jó író vagy, több ezer bejáratott, rendszeres olvasóval – vagy ha akár csak egyetlen bejegyzésed is bejárja az egész világot -, akkor még így is jelentős összegeket szedhetsz össze.

Kérhetsz persze egy Satoshinál többet is a hozzáférésért; a pluginnél bármekkora összeget beállíthatsz, de megteheted azt is, hogy teljesen a látogatókra bízod, hogy mennyit fizetnek.

Természetesen a Satoshi-kapu nyílt forráskódú, és a WordPress pluginok oldaláról lesz letölthető, amint elkészül.

Forrás: BLOGDIAL

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.