Eric Schmidt a Google elnöke: a Bitcoin architektúrája egy elképesztő fejlesztés

2014-03-17

Eric-Schmidt

A kaliforniai számítástechnikai múzeumban tartott előadás sorozat keretén belül a Google elnöke (egyben korábbi vezérigazgatója) Eric Schmidt igen pozitívan beszélt a Bitcoinról.

„A Bitcoin egy lenyűgöző kriptográfiai fejlesztés. A lehetőség, hogy létrehozzunk valamit, ami digitálisan nem másolható, hihetetlen értékkel bír.”  

Bár Schmidt nem zengett ódákat a Bitcoin fizetőeszközként való felhasználásáról, de a fejlesztés technológiai jelentőségét egyértelműen méltatta.

„A Bitcoin architektúrája, vagyis annak a lehetősége, hogy van egy főkönyv, amit képtelenség sokszorosítani, egy hihetetlen fejlesztés. Ezt rengeteg ember fogja felhasználni az üzleti életben”- mondta Schmidt.

Schmidt nem az egyetlen ember a Google-nél, aki potenciált lát a Bitcoinban. Nemrégiben a Google kreatív igazgatója, Jared Cohen is úgy nyilatkozott, hogy a digitális valuták, mint amilyen például a Bitcoin, elkerülhetetlenek.

Mindez természetesen még nem jelenti azt, hogy a Google valamelyik termékében integrálná a Bitcoint, de egyszer ennek is eljöhet az ideje.

Az előadásról készült videofelvételt az alábbi linken nézheti meg. Itt.

Szerző:

Forrás: newsBTC