Bitcoinos automata az Upstate Networks-től

2012-01-13

Szerző: Tim Sanford

UTICA, NY – Videóban szemléltette az Upstate Networks a legújabb, bitcoinos fizetéssel működő automatáját.

A Bitcoin egy “kripto-” avagy virtuális pénz, mely 2009-ben jelent meg és Satoshi Nakamoto nevéhez fűződik. Mára világszerte elterjedt, és mélyen szívükbe zárták a net rajongói. A csereegysége, a bitcoin egy digitális zseton, amelyet az éppen aktuális tulajdonosa a neten keresztül adhat át bárki másnak egy biztonságosan kódolt tranzakció lebonyolítása útján, amely rögzíti a kifizetés összegének levonását a vásárló “tárcájából” és jóváírja azt az eladóén. Bitcoint különböző online “váltókról” lehet venni.

A videóban Dr. Stuart W. Card (a szintén uticai székhelyű Critical Technologies-től) vesz egy zacskó pattogatott kukoricát egy rágcsálnivalókat kínáló automatából: az okostelefonjával beszkenneli az automata által megjelenített QR-kódot, majd elküldi a megfelelő bitcoinos összeget a saját “tárcájából” az automatáéba.

Nem ez az első ilyen alkotása az Upstate Networks-nek; korábban megalkották már a DroidVendet is, melynek segítségével az ember egy, a PayPalhez hasonló netes szolgáltatáson keresztül vehetett mindenféléket a megfelelő automatákból, szintén egy Androidos okostelefon felhasználásával.

Magát az Upstate Networks-öt 1994-ben alapították és 1995-ben jegyezték be New Yorkban. Nem meglepő módon az automatákat a PC-kkel és más általános célú számítógépekkel összekapcsoló hardver- és szoftver-interfészeket gyártanak, és más gyártókkal együttműködve fejlesztenek is egyre újabb automata- és más önkiszolgáló, használatonkénti fizetésen alapuló felszerelés-technológiákat.

Forrás: Vending Times Inc.

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.