Új-Zélandon már bitcoinnal is fizethetünk internetszolgáltatásért!

2014-07-10

BitcoinReuters

Az új-zélandi internetszolgáltató Slingshot-nál már bitcoinnal is fizethetünk a szélessávú internetért. Az új fizetési opcióról sajtóközleményében tájékoztatott a cég, illetve számos hírportál is beszámolt az újdonságról. A cég vezérigazgatója, Taryn Hamilton, úgy nyilatkozott, hogy mivel a Slingshot egy web-szolgáltató, így magától értetődőnek tűnt a számukra, hogy elfogadják a világ elsőszámú web-pénzét.

Hamilton hisz benne, hogy bitcoinos fizetési opciójukkal egy olyan újabb egyedülálló szolgáltatást kínálnak, amellyel a bitcoint kedvelő új-zélandi felhasználók élni is fognak.
A kriptopénzes fizetési opció a felhasználói fiókon keresztül érhető el, illetve ott választhatja ki a felhasználó, hogy mely fizetési eljárással kívánja rendezni számláját. A bitcoinon kívül természetesen megtalálhatóak a hagyományos fizetési módok is.

A bitcoinos fizetések feldolgozását a BitPay végzi majd, tehát a Slingshot-hoz már csak az átváltott új-zélandi dollár fog befolyni. A cég tájékoztatása szerint ők a legnagyobb olyan új-zélandi vállalat, amely bitcoint is elfogad. A Slingshot 100%-ban új-zélandi tulajdonban van, és az ország harmadik legnagyobb internetszolgáltató cégének számít.