Bitcoinért igatlanok Cipruson

2014-01-26

Van pár Bitcoinja és egy vonzó helyszínt keres a kikapcsolódáshoz? Nem kell tovább keresnie! Most már Bitcoinban is fizethet észak-ciprusi luxus apartmanokért. Az ingatlant építtető vagyonkezelő cég, a Kensington Development Group, a napokban kezdte meg a beruházást.

A projekt Bitcoin Resort néven fut, és nagyjából 500 apartmant érint Ciprus északi részén. Minden apartmanhoz tartozik egy homokos tengerparti fövény, és a vagyonkezelő cég azok jelentkezését várja, akik eme idilli környezet nyújtotta teljes kikapcsolódásra vágynak.

Egy apartman ára 120 Bitcoin lesz, ami nagyjából 98000 amerikai dollárnak felel meg. A Bitcoinos fizetés lehetősége valószínűleg különféle vevők érdeklődését is felkelti majd.

Udi Lan, a Kensington Development Group-tól, így vélekedik:

„Nem csak egy kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálunk a hűvös téli időszakban, hanem azt is, hogy a Bitcoin felhasználók a nyaralás alaklámával akár össze is ismerkedhessenek.”

A tengerparti üdülőszakaszon lesznek úszómedencék, őrzött mélygarázsok, étterem, és lenyűgöző kilátás a tengerre. Mindez összességében egy igazán vonzó luxus ajánlatnak tűnik.

 

Bitcoin ingatlanok világszerte

Ahogy világszerte növekszik a digitális fizetőeszközt elfogadók száma, úgy sokasodik azon ingatlan-befektetők száma is, akik elfogadják a Bitcoint.

  • A kanadai székhelyű Quantum Properties úgy nyilatkozott, hogy náluk már a lakóházakért is lehet Bitcoinnal fizetni.
  • Ausztráliában egy üzletember az 1,3 millió dolláros családi házát Bitcoinra cserélné.
  • Egy manhattani székhelyű ingatlanközvetítő, Jack Sommer, úgy döntött, hogy a 7,58 millió dolláros Las Vegasi házát megegyező összegű Bitcoinért árulja.

Udi Lan a Kensington Development-től hozzáteszi:

„A digitális pénz egy olyan dzsinn, amely kiszabadult a palackból, és már nem lehet visszazárni.”

Mindez egy apró lépés a Bitcoinnak, és óriási ugrás a digitális fizetőeszközöknek. Bár még mindig felmerülnek kritikák a Bitcoinnal kapcsolatban, de a kriptopénz bizonyítja helytállóságát. A emberek a hétköznapjaikban is egyre kényelmesebben használhatják a Bitcoint, ahogy egyre több lehetőség adódik erre.

Forrás: CoinReport