Bitcoin vs Google Checkout

2011-11-04

Szerző: GoWest

Mivel a Google Bloggernél vezetem a blogomat, így elég sok lehetőségem van annak a különböző “kütyükkel” (“Gadget”-ekkel) való bővítésére. Jelenleg a “szavazást”, a “legfrissebb kommenteket” és a “népszerű posztokat” használom egyebek mellett.

A további lehetőségek között böngészve bukkantam rá a “Támogasd a blogomat”-ra, amely a leírás szerint egy Google Checkout támogató-gombot jelenít meg a blogomon, hogy az olvasóim azon keresztül adakozhassanak, amennyiben tetszik nekik a blog.

Nos, ez különösebben nem hoz lázba, tekintve, hogy már megvan a bitcoinos adományperselyem, de éppenséggel ez is egy jó kiegészítés lehetne azon olvasóim számára, akik még nem bitcoinosok ugyan, de már tetszik nekik, amit itt olvasnak. Lássuk hát a feltételeket:

Ha Google Checkouttal dolgozod fel az eladásaidat, rendkívül alacsony, tranzakciónként mindössze 1,9% + 0,30$-os díjjal számolhatsz. A Google Checkoutnak nincs sem telepítési, sem havi, sem semmilyen más egyéb szolgáltatási díja.

Gondolom, ez tényleg nem olyan szörnyű ugyan, de ha például valaki 0,10$-ral kívánna adakozni, az máris 0,40$-be kerülne. Tekintve, hogy általában 0,50$ alatti összegű adományokat kapok, ez nem hangzik túl jól. De van más is:

További 1%-ot számítunk fel minden olyan tranzakció esetén, ahol az eladó és a vásárló más országokban tartózkodnak.

Tekintve, hogy jómagam kanadai vagyok, az én esetemben szinte minden tranzakció ilyen. Persze 1% még mindig nem túl sok, de…

10 napon belüli értesítés esetén magasabb tranzakciófeldolgozási díjakat is kiszabhatunk olyan kereskedőkre, akiknél nagy összegű visszatérítést kell végrehajtani, vagy akik egyéb jelentős pénzügyi kockázatot jelentenek a Checkout számára.

Mivel én semmit nem árulok, ettől elvileg ugyan nem kell tartanom, de még így is előfordulhat, hogy valaki direkt meg akar szivatni. Ebben az esetben mire számíthatok…?

Amennyiben az ellened intézett visszatérítési kérelmet jogosnak ítéljük, a visszatérítendő összegen felül további 10$ visszatérítési költséget is felszámolunk neked.

A pokolba ezzel! Kösz a semmiért, Google. A Blooger-fiókomat ne töröljétek, és egyébként tényleg nagyon jók vagytok, de a fizetésfeldolgozást inkább hagyjátok meg a Bitcoinnak.

Forrás: Bitcoin Trader

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.