Bitcoin pénztárca az okosórán

2014-10-04
Aegis

Aegis

Nagyot robbantott a Google a hordható eszközök piacán, amikor nagyjából fél évvel ezelőtt bejelentette a kifejezetten az okosórákhoz és egyéb kiegészítőkhöz igazított operációs rendszerét, az Android Wear-t.

A Google fejlesztésétől ösztönözve, a napokban az Aegis is piacra dobta első, Android Wear-t támogató bitcoin pénztárcáját, az úgynevezett Aegis Wallet Wear-t.

Az okosórán futó applikációval többek között nyomon követhetjük a bitcoin árfolyamának aktuális alakulását, pénztárcánk egyenlegét, illetve minden fontos eseményről is kapunk értesítést, például egy tranzakció teljesítéséről is. A készülék QR kód leolvasóként is funkcionál, igaz az utalásokat egyelőre még nem teszi lehetővé. Az Aegis szerint azonban ez is csak idő kérdése, mivel az NFC technológia fejlődésével ennek a funkciónak az integrációja is megoldható lesz.

Az Aegis applikációja minden jelenleg piacon lévő okosórán fut, így többek között a Motorola és az LG Android Wear-re épülő termékein is. A projekt ráadásul nyílt forráskódú, így bárki felhasználhatja az Aegis kódot saját fejlesztéseihez.