Az ATM Industry Association pozitív hangvételű jelentést tett közzé a Bitcoinról

2014-05-07

ATMIA-300x201

Az Electronic Funds Transfer Association (Elektronikus Utalások Egyesülete) és az ATM Industry Association (ATM Ipari Egyesülete) közösen közreadott egy tanulmányt a Bitcoinról. A tanulmány címe: Bitcoin: Virtual Currency with Real Opportunities (Bitcoin: virtuális pénz valós lehetőségekkel), szerkesztője pedig a Value Partners Management Consulting.

Az EFTA és az ATM Industry Association

Az ATM Industry Association vezérigazgatója, Mike Lee, így nyilatkozott:

„Az ipari egyesületek folyamatos kapcsolatban állnak a szabályozó hatóságokkal, és az ATMIA és az EFTA örömmel vállalják a fejlesztést, hogy kidolgozzák az iparágnak a Bitcoinnal kapcsolatos aktuális, és jövőbeli álláspontját. Ez a kiváló tanulmány, egyrészt a Bitcoin nemzetközi megítélésének összefogó története és elemzése, másrészt annak is a rezüméje, hogyan profitálhat mind a Bitcoin, mind az ATM rendszere egy kölcsönös együttműködésből.”

Lee azt is hozzátette, hogy a Bitcoin árfolyam-ingadozása ellenére is úgy gondolja, hogy a kriptopénz hosszú életű lesz.

Az EFTA vezérigazgatója és elnöke, Kurt Helwig megjegyezte, hogy a Bitcoint nem korlátozzák országhatárok, ami jelentős problémát okozhat a szabályhozó szerveknek. A vezérigazgató pillanatnyilag még nem tudja megítélni, hogy a kriptopénznek ez a minősége, azaz határok felettisége, sikerének, vagy kudarcának kulcsa lesz-e.

Ezen felül, a Value Partner Management társtagja egyben a tanulmány vezetője, Francesco Burelli az is megjegyezte, hogy a digitális fizetőeszközök hihetetlen lehetőségeket jelentenek az ATM iparának. Az ATM gépek viszonylag könnyen kezelhetőek, még azok számára is, akik nem rendelkeznek különösebb technikai ismeretekkel, így a Bitcoin tranzakciókat átváltoztathatnák mindenki számára könnyen kezelhető, alapvető, mindennapos utalásokká.

Az ATIMA több mint 4000 partnerrel rendelkezik 65 országban. Az egyesület propagálja az ATM-ek kényelmes és érthető használatát, szerte a világban.
Az EFTA egy olyan intézmény, ami több mint 40 éve létezik, és célja az elektronikus fizetések és az e-kereskedelem fejlesztése.

A Bitcoin ATM ipara

A Bitcoin ATM ipara az egész világot behálózza, és úgy tűnik, a gépek utáni igény cseppet sem csökken. Sőt, épp a közelmúltban telepítették, Saskatchewan-ben Japán első kriptopénz automatáját.
A legeslegelső Bitcoin ATM-et a Las Vegas-i székhelyű Robocoin gyártotta, és az automata Vancouver-ben, Kanadában lett felállítva. Úgy tűnik ezek a gépek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a kriptopénz valójában széleskörű, tömeges használata kialakuljon. A világban mindenhol és minden nap használnak készpénz automatákat, és a készpénz felvétel költséggel jár. A Bitcoin ATM-ek lehetővé teszik, hogy a hagyományos valutákat mindössze másodpercek alatt kriptopénzzé konvertáljuk. A felhasználó minden egyes tranzakció után visszajelzést kap a művelet biztos végrehajtásáról.

Kétségkívüli, hogy a már felállított Bitcoin ATM-ek nagy port kevertek mindenütt. És a verseny folytatódik, célba véve azokat a városokat, ahol még nincsenek ilyen gépek, ami bizonyos, hogy a Bitcoin futótűzként terjed új felhasználói között.

Szerző: Ali Najjar
Forrás: CoinReport