A világ első kriptopénz bankja a német Fidor bank közreműködésével

2014-11-13
Kriptopenz bank

Kriptopenz bank

A német Fidor bank és a San Franciscó-i székhelyű Kraken bitcoin tőzsde partnerségi megállapodást kötött egy kriptopénz bankintézet létrehozására.

A megállapodás lényege: létrehozni egy teljes mértékben szabályozott és engedélyeztetett digitális pénzügyi szolgáltató intézményt, egyfajta „piacteret”, amely egyesíti a különböző digitális fizetőeszközökkel kapcsolatos változatos termékeket és szolgáltatásokat (pl. pénztárca szolgáltatás, tőzsde, fizetésfeldolgozás, stb.).

A leendő kriptopénz bankhoz a Fidor biztosítja majd a banki szakértelmet (banki platform, engedélyeztetési eljárások), míg a Kraken a projekt technológiai kérdéseiért (pl. digitális pénzek biztonságos tárolása, a váltó és kereskedői platform megfelelő működése, stb.) lesz felelős.

A tervek szerint a projekt fejlesztése még ebben az évben, decemberben megkezdődik. A partnerek három lehetséges nevet jelöltek meg a leendő bankintézetnek: BICONDO, BYSE Bank és Cryptocurrency Bank. A nevekre bárki szavazhat a projekt hivatalos oldalán, a szavazás eredményhirdetésére december 15-én kerül sor.