A vezető közel-keleti zeneletöltő, az Anghami, Bitcoint is elfogad

2014-03-11

anghami1

Az Észak-Afrikában és Közel-Keleten vezető, egyben az első, törvényes zeneletöltő platform, az Anghami, bejelentette, hogy hamarosan már Bitcoinban is lehet fizetni szolgáltatásaiért.

A platform-óriás értesülései szerint a zenei szolgáltatók közül ők lesznek az elsők, akik Bitcoint is elfogadnak, jóllehet az elmúlt hónapok folyamán már számos kisebb szolgáltató is jelzete hasonló terveit.   

A kezdetekben az Anghami a regisztrációs díjak fizetésénél, illetve a „freemium” szolgáltatásainál fogja elfogadni a kriptopénzt. Ez utóbbi, a „freemium”, gyakorlatilag az összes vezető mobil készüléken elérhető szolgáltatás, beleértve az Android, iOS, Windows Phone, Blackberry készülékeket, illetve a Nokia Asha és Symbian platformjait, amelyek különösen kedveltek ezekben a térségekben.

 

Alternatív fizetési módok

A Bitcoinon kívül más fizetési módokat is elfogad az Anghami, mint például feltöltős kártyákat, telefonos számlázást, vagy PayPal-os utalásokat, így a kriptopénz nem lesz idegen az alternatív fizetési módok kínálatában. Mindazonáltal a cég hangsúlyozza, hogy mindközül, a Bitcoinos fizetés jár majd a legkevesebb kezelési költséggel. A fizetések feldolgozásához a BitPayt választották.

„A Bitcoin még gyerekcipőben jár, főleg a Közel-Keleten. De valaha abban is sokan kételkedtek, hogy a letöltés lesz a zene jövője. Mi hisszük, hogy a Bitcoin a jövő fizetőeszköze” – mondta Elie Habib, az Anghami társalapítója. „Azonkívül, az Anghami egy mobil szolgáltatás, így szinte magától értetődik, hogy digitális Bitcoin pénztárcás fizetést is elfogadjon.”

A cég társalapítója, Eddy Maroun, arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bitcoin egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte, legyen szó vállalkozókról, vagy műszaki szakemberekről. Véleménye szerint Anghami a döntésével egyszerre támogatja, egyben felhasználói között terjeszti is ezt a népszerűséget.

Az Anghami 2012-ben kezdte működését, és azóta nagyjából négy millió felhasználót számlál az észak-afrikai és közel-keleti térségben.

Bitcoin és digitális média – a páratlan páros?

Bár az elmúlt időszak folyamán a Bitcoin terjedése jelentős lökéseket kapott, mégis a figyelem középpontjában inkább olyan események állnak, mint az árfolyam nagy fluktuációja, a Bitcoin ökoszisztéma turbulenciája, vagy a vele kapcsolatos mellékes kaliforniai események. Tehát míg a közfigyelem inkább a jelenség féken tartására irányul, addig az ipar kezd komolyan foglalkozni a digitális fizetőeszköz jelentette potenciális előnyökkel. Ez év elején a PriceWaterhouseCoopers közreadott egy igen optimista hangvételű cikket, amelyben a Bitcoin szórakoztatóiparon belüli lehetséges felvirágzásáról beszélt.

A Chicago Sun Tribune bitcoinos pszeudo-fizetőfala szintén nagy népszerűségnek örvend világszerte. Lényegében a bitcoinos fizetés alacsony tranzakciós díja, illetve annak a mikro-utalások számára jelentett potenciális előnye jelentős lökést adhat a kriptopénz törvényessé válásának.

Szerző: Nermin Hajdarbegovic

Forrás: CoinDesk