A Neo EasyCoin szolgáltatása 200 országban, beleértve Kínát is, tenné könnyebben elérhetővé a Bitcoint

2014-03-18

Neo-EasyCoin

A Neo & Bee „Neo Easy Coin” szolgáltatásról először a tavalyi év decemberében hallhattunk, amikor is azt a vállalt hivatalosan is közhírré tette egy kedvelt Bitcoin fórumon.

Az új szolgáltatás célja? Bármilyen bankszámla nélkül világszerte könnyen elérhetővé tenni a Bitcoint.

Működése dióhéjban:

A cég először meggyőződik arról, hogy leendő ügyfele valójában átment e AML (pénzmosás ellenes) és KYC (ismerd- meg-ügyfeled) ellenőrzésein. Amennyiben igen, úgy számára lehetővé teszik az EasyCoin számlájukhoz való hozzáférést, aminek költségeit a felhasználó a helyi valutával készpénzben, bank- vagy hitelkártyával, online pénztárca szolgáltatással, banki utalással, előre fizetett utalvánnyal és még világszerte vagy másik százezer fizetési móddal egyenlíthet ki.

Tehát az ellenőrzés és a számlahozzáférés biztosítása után megkérik az ügyfelet, hogy adja meg helyi valutában azt a pontos összeget, amit Bitcoin vásárlásra szándékozik költeni. Ezután a cég végrehatja a vásárlást, és a megfelelő mennyiségű kriptopénzt az ügyfél számára fenntartott egyéni címre elküldi.

A szolgáltatásról további részletes információkat olvashat az LMB Holdings hétfőn (2014. március 17-én) közreadott tájékoztatójában. Itt.

Ami különösen érdekes, az a tájékoztató 31-ik oldalán olvasható közlemény.

Nevezetesen, hogy az új szolgáltatásnak köszönhetően több mint 200 országban, beleértve Kínát is, könnyebben elérhetővé válik majd a Bitcoin.

 

„Beleértve Kínát is”

Ez a részlet különösen érdekes, főleg, hogy Kínában igen vitatott a Bitcoin megítélése, a BitLegal információi szerint.

Mindenesetre ez felveti a kérdést, hogy talán az EasyCoin lesz az a megoldás, amely Kínában is országszerte és széles körben lehetővé teszi majd a Bitcoin térhódítását.

Ön hogy gondolja?

Másutt

A tavaly decemberi bejelentés szerint az EasyCoin szolgáltatás a kezdetekben, Angliában, Amerikában, Oroszországban, Dániában, Svédországban és Norvégiában lesz elérhető, de a további terjeszkedés is tervben van.

A Neo tájékoztatása szerint a FinCEN (az USA kincstárügyi minisztériumának a gazdasági bűnügyeket vizsgáló hálózata) jelenleg azt vizsgálja, hogy az EasyCoin amerikai székhelyű szolgáltatásához szükséges e  egyéb pénzügyi törvényi engedélyezés.

Az üggyel kapcsolatban további részletek ez év májusában várhatóak, a Neo jogi képviselőjének elmondása alapján.

Szerző:

Forrás: newsBTC