A Bittylicious-nál már Visa és MasterCard-al is lehet bitcoint venni

2014-05-15

bittylicious-home-page

A Bittylicious egy olyan angliai székhelyű szolgáltató, amely a kriptopénz adás-vételével foglalkozik. A cég a napokban tette közhírré, hogy európai állampolgárok már VISA és MasterCard bank-, illetve hitelkártyákkal is vásárolhatnak BTC-t a platformján keresztül.

A Bittylicious 2013 júniusában kezdte meg működését, és gyakorlatilag egyből óriási népszerűségnek örvendett az angliai bitcoin felhasználók körében. Népszerűségét főleg a nemzetközi tőzsdék kereskedéseit jellemző nehézségeknek és akadályoknak köszönheti.

A cég alapítójának és igazgatójának, Marc Warne-nek az elmondása szerint, vállalatának a célja, hogy a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesszék az oldal szolgáltatásait, és ez az újításuk pont erre reflektál:

„A Bittylicious legfőbb törekvése, hogy a kriptopénz vásárlásának folyamatát olyannyira megkönnyítse, amennyire csak lehetséges. Ennélfogva, különös öröm a számunkra, hogy mostantól felhasználóink már egy szimpla bankkártya regisztrációval is vásárolhatnak nálunk bitcoint.”

Az új, bank-, illetve hitelkártyás fizetési opciónak köszönhetően a felhasználók ezentúl egy szélesebb skáláról választhatnak: fizethetnek banki utalással, mobilos fizetéssel, bank-, vagy hitelkártyával.

Szolgáltatói korlátozások

A Bittylicious tájékoztatása szerint, amennyiben valaki a bank-, illetve hitelkártyás fizetési opciót választaná, akkor erre egyelőre csak euró alapú számlával van lehetősége. Tervezik, hogy bővítik a skálát, más Uniós országok pénznemével, illetve az angol fonttal is, de értelem szerűen ezekben az esetekben az átváltási költségekkel is számolniuk kell majd a felhasználóknak.

Az euró alapú számlán kívül egy másik feltétel, hogy a bank-, illetve hitelkártya rendelkezzen internetes biztonsági kóddal (3D Secure Code). A felhasználó a kód segítségével igazolhatja személyazonosságát, illetve csak ezzel a kóddal tudja használni az új szolgáltatást.

A felhasználok alkalmankénti utalásának (vásárlásának) az összege 240 euróra van limitálva. Igaz ez az összeg nagyobb is lehet, amennyiben a felhasználó az ehhez szükséges dokumentumokat megküldi.

Szolgáltatói korlátozások lazítása

Az elkövetkező hetekben, ahogy a felhasználói tapasztalatok gyarapodnak, bizonyos szolgáltatói korlátozásokon lazítani fognak, derül ki a vállalat tájékoztatásából.
Például az angol fontban történő fizetéseknek nem lesznek átváltási költségei, igaz ennek az opciónak a pontos beindítási idejéről még nincsenek hivatalos adatok.

Szerző: Pete Rizzo
Forrás: CoinDesk