A bitcoin stabilabb, mint valaha

2014-06-04

Csendesen, de jól megy a bitcoin szekere. És a hangsúly most a csendesen van.

Jó ideig 400 dolláros szinten mozgott az árfolyam, de napjainkban már a 600 dollárt is eléri a kriptopénz érménkénti ára.

A Bitcoinwisdom hosszútávú árfolyam diagramján nyomon követhetjük az elmúlt időszak mozgásait, beleértve a mostani emelkedést is.

screen shot 2014-06-03 at 4.36.04 am

Amiben a mostani emelkedés eltér a korábbiaktól, az a csendesség. A piacok nyugodtak, nem jellemző semmilyen túlzó kilengés.
Míg az elmúlt hónapokban a média szinte teljesen megfeledkezett a bitcoinról, addig a nagytőkés befektetők folytatták beruházásaikat különféle startup vállalkozásokba. Emellett, már egyre több kereskedés is elfogadja a kriptopénzt.

Sőt, időközben az Apple is úgy döntött, hogy mégis megnyitja kapuját a bitcoin applikációk előtt, ami ugyancsak nagyon pozitív hír a közösség számára.

Összességében, az egész dolog sokkal stabilabbnak tűnik, és mintha a korábbi időszakok kilengései, ingadozásai is megszűnőben lennének. Megállapíthatjuk tehát, az utóbbi idők fejlesztései, eseményei pontosan azok, amiket a bitcoin rajongók látni szeretnének.

Szerző: Joe Weisenthal
Forrás: Business Insider