A BIPS és a német Fidor Bank partnerségi megállapodása

2014-05-29

BIPS-WalletBit

Az Európában piacvezető kriptopénzes fizetési megoldásokat kínáló cég, a BIPS a napokban bejelentette, hogy az európai kereskedők számára új ingyenes és gyors banki megoldásokkal bővíti kínálatát, a német Fidor Bankkal kötött új partnerségének köszönhetően.

A német Fidor Bank székhelye Münchenben található, és az intézmény nem teljesen ismeretlen a kriptopénz világában. Ez év januárjában például egy bitcoin derivációs piacot indított útjára a bank, ahol a spekulánsok a bitcoin árának emelkedésére, csökkenésére fogadhatnak.

A most bejelentett fejlesztések a SEPA (Single Euro Payments Area, magyarul Egységes Euro Pénzforgalmi Övezet) utalások részét képezik majd. A SEPA utalás egy olyan Uniós kezdeményezés, amelynek segítségével bankszámlán elhelyezett pénzösszeg euró pénznemben a SEPA térség bármely tagállamán belül, illetve egy másik tagállamban vezetett bankszámlára átutalható.

„Legutóbbi fejlesztésünk lehetővé teszi, hogy kötelezettségvállalásainkat alacsonyabb költségekkel biztosítsuk ügyfeleink számára,” mondta a BIPS vezérigazgatója, Hans Henrik H. Heming. „Vállalatunk célkitűzése, hogy a lehető legjobb feltételeket és megoldásokat kínálja ügyfelei számára, ezért folyamatosan dolgozunk az eljárások, költségek és a sebesség fejlesztésén. Az alacsonyabb banki tranzakciós költségek biztosítása nem csak számunkra, de minden, a fizetési megoldásainkat igénybe vevő kereskedő számára is fontos.”

Ez a nagyszerű újítás a BIPS Európai Unión belüli szélesebb körű elterjedéséhez is hozzájárulhat, a digitális pénzt elfogadni kívánó kereskedők körében.

„A Fidor Banknak és a BIPS-nek azonosak a célkitűzései, amikor pénzügyi szolgáltatásokról és a kereskedők megnyeréséről van szó. Kézenfekvő volt tehát a döntés, hogy a Fidor Bankot válasszuk vállalatunk új fejlesztéséhez, azaz a tranzakciós költségek csökkentéséhez, és a hatékonyság fejlesztéséhez” tette hozzá Heming. „Új partnerségünk tulajdonképpen annak a globális politikánknak a része, hogy a kereskedőknek mindenütt lehetővé tegyük az olcsóbb és gyorsabb fizetési megoldásokat, illetve, hogy több banki együttműködést is előmozdítsunk.”

A BIPS-et 2011-ben alapították, és azóta kínál bitcoinos fizetési megoldásokat, rendszeres számlázási megbízásokat és más hasonló termékeket, szolgáltatásokat. A kereskedők, akik igénybe veszik a vállalat szolgáltatásait, ingyenes és azonnali banki megoldásokat kapnak ráadásul, ahogy a BIPS nevezi, egy „csalásmentes” és „visszatérítésektől mentes” környezetben.

Szerző: Eric Calouro
Forrás: NewsBTC