20 millió dolláros tőkeemelés a BitFury-nál, új ASIC chip a látóhatáron

2014-10-11
BitFury

BitFury

A bitcoin bányászgép felszerelések gyártására szakosodott BitFury 20 millió dolláros tőkeinjekciójáról adott tájékoztatást az elmúlt csütörtökön.

A tőkeinjekció több szempontból is említésre méltó: egyrészt mert rekordsebességgel, nagyjából egy hét leforgása alatt valósult meg, másrészt mert többek között olyan neves befektetők részéről érkezett, mint Lars Rasmussen (a Google Maps társalapítója), Bill Tai (nagytőkés befektető), és Bob Dykes (a Flextronics egykori elnöke).

A BitFury különösen örül a befektetésnek, mivel az egyrészt a befektetők bizalmát szimbolizálja, másrészt lehetőséget ad a vállalkozásnak, hogy az iparág egyik vezető szereplőjévé váljon. Végül, de nem utolsó sorban, 28nm ASIC chipjük legyártását is lehetővé teszi, ráadásul anélkül, hogy az eddig stratégiai tartalékként kibányászott bitcoin érméiket mindehhez értékesíteniük kellene.

Tehát a befolyt pénzösszeg egy részét az új, 28 nanométeres ASIC chipjük nagyüzemi gyártására, míg egy másik részét bitcoin bányájuk kapacitásának a 100 megawattos növelésére fogják fordítani. (Jelenleg nagyjából 40 megawattos.) A tájékoztatás szerint az új chip hatékonysága háromszorosa lesz majd a jelenlegi technológiájuknak, így reményeik szerint nemcsak a befektetők, de a felhasználók is hamar bizalmat szavaznak a BitFury-nak.