Új valutákkal bővíti a palettáját az MtGox

2011-09-04

Szerző: Adam Turner

Tizenöt új pénznemmel erősítette meg pozícióját a bitcoin-váltók piacának mindeddig legkifinomultabb, vezető szereplője, az MtGox (Tibanne Co. Ltd.). A frissen bevezetett pénzpiacok révén még több kereskedő használhatja a helyi pénznemét, élénkítve így a kereskedelem egészét és fokozva a piac megbízhatóságát.

Az mtgoxUSD mellett az MtGox(.com) a következő tizenöt új pénzpiaccal áll nemzetközi kereskedői szolgálatára:

mtgoxEUR – Euró
mtgoxCAD – Kanadai dollár
mtgoxGBP – Angol font
mtgoxCHF – Svájci frank
mtgoxRUB – Orosz rubel
mtgoxAUD – Ausztrál dollár
mtgoxSKK – Svéd korona
mtgoxDKK – Dán korona
mtgoxHKD – Hong Kongi dollár
mtgoxPLN – Lengyel Zloty
mtgoxCNY – Kínai jüan
mtgoxSGD – Szingapúri dollár
mtgoxTBH – Thai baht
mtgoxNZD – Új-Zélandi dollár
mtgoxJPY – Japán jen

Az MtGox egyéni, többvalutás platformjának különlegessége, hogy az egyes pénzpiacokat nem választja el egymástól, és a kereskedőket sem korlátozza csak a saját pénzük piacára. Ehelyett mindenkinek teljes hozzáférést biztosít a piac egészéhez, kereskedelmi elsőbbségben részesítve mindenkinek a saját helyi pénznemét. Az MtGox elsőként biztosítja ezt a szemcsésebb és személyre szabottabb kereskedelmi élményt a felhasználóinak a kisebb piacokra való korlátozásuk nélkül.

Mark Karpeles, a Tibanne Co. Ltd. illetékesének elmondása szerint ezek az új pénzpiacok az MtGoxon aktívan kereskedő felhasználók nagy többségének a helyi pénzét lefedik, leegyszerűsítve így mindannyiuk számára a kereskedést anélkül, hogy ezért cserébe fel kellene áldozniuk a világ legnagyobb bitcoin-piacához való hozzáférésüket. Meglátása szerint ezzel a lépéssel megelőzték az összes többi váltót.

Forrás: MtGox

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.