StrongCoin: az eddigi legjobb tárca, minden téren

2011-11-07

Szerző: GoWest

Mi lenne, ha lenne egy olyan alkalmazás, ami 1.) ad neked egy abszolút biztonságos bitcoin-tárcát, 2.) feleslegessé teszi a kliens és a blokklánc letöltését és 3.) nem igényel több számítógépkezelői ismeretet, mint a Facebook?

Nos, hölgyeim és uraim, ez az alkalmazás már meg is érkezett, működik, elérhető és használható, és minden valószínűség szerint futótűzként söpör majd végig a Bitcoin-közösségen. Ez az alkalmazás a StrongCoin.

Képességei és lehetőségei:

– webalapú e-tárca; nem kell többé klienssel és blokklánccal vacakolni;

– kliensoldali kulcsgenerálás és kódolás: mindaddig sebezhetetlen a hackerek számára, amíg elég erős jelszóval véded a tárcádat (hasonlóan az online bankoláshoz). A StrongCoin nem ismeri a jelszavadat, és a tárcádhoz sem tud hozzáférni;

– ha akarod, tudja importálni az offline generált és kódolt titkos kulcsodat;

– biztonságos backup: papírtárca-nyomtatás kódolt titkos kulccsal;

– címjegyzék;

– bitcoin-küldés és -fogadás;

– QR-kód-generálás;

– napi rendszerességű kulcsbackup az adattárolási infrastruktúra teljes redundanciája érdekében;

– bármilyen készülékről, még akár egy Kindle-ről is kezelheted a bitcoinjaidat.

És hogy mi a hátránya? 1%-os (maximum 1 BTC felső határig) díj minden kimenő tranzakció után. BŐVEN megéri.

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a klienssel való babrálás valóban túl macerás sokak – főleg az idősebbek – számára, lassú és nem is elég biztonságos a megfelelő óvintézkedések híján (amelyek pedig még macerásabbak és még több technikai felkészültséget igényelnek).

Végre van tehát egy olyan alkalmazásunk, ami a társadalom szélesebb rétegei számára is könnyen elérhetővé, hozzáférhetővé és kezelhetővé teszi a bitcoint. Ez valóban több, mint izgalmas.

Forrás: Bitcoin Trader

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.