Napenergia bitcoinnal

2013-01-24

Elsőként tűzte ki a bitcoin zászlaját a napenergia-hasznosítással foglalkozó vállalatok közül a kereskedelmi és a lakossági piacot is kiszolgáló GoGreenSolar.com .

Placentia, CA (PRWEB), 2013. január 23.

AmEx, Discover, Mastercard, PayPal és Visa mellett tehát immár bitcoint is elfogad a kaliforniai székhelyű napenergia-vállalat. Meglátásuk szerint ezáltal még szélesebb körben tehetik elérhetővé a napenergiát, a lakossági és az üzleti szférában egyaránt.

A Bitcoin digitális, P2P kriptopénz-rendszerét 2009-ben indították be; a hálózat nem ismer határokat és lényegében azonnal bonyolít le minden utalást, bárhonnan, bárhova – mindennemű központi felügyelet vagy felső irányítás nélkül. Felhasználói elkerülhetik általa a hagyományos online vásárlásoknál és a klasszikus bankrendszerben megszokott tranzakciós díjakat és átváltási költségeket is.

A napenergia-hasznosítással foglalkozó vállalatok közül így hát a GoGreenSolar.com vált úttörővé bitcoin-téren. Tekintve a kriptopénz-rendszer egyre fokozódó népszerűségét, minden valószínűség szerint nagyon jól is döntöttek; maguk a GoGreenSolar.com illetékesei is úgy vélik, csak idő kérdése, hogy ez az online P2P-technológia valóban mainstreammé váljon mindazok körében, akik támogatják az egyenlőség, a fenntarthatóság és a nyílt forráskód eszményeit.

Deep Patel, a GoGreenSolar.com vezérigazgatójának elmondása szerint “a napenergia maga a decentralizált mikrotermelés; a napot sem birtokolja senki, és mégis profitálhat belőle mindenki. Mindig is szerettünk volna egy olyan fizetőrendszert, ami pontosan ugyanezt a nyitott, elosztott filozófiát tükrözi – a bitcoin pedig épp ilyen; nincs központi vezérlőszerve, mindenki szabadon használhatja és mindenki élvezheti az előnyeit.”

Bár csak nemrégiben vezették be hivatalosan a bitcoinos fizetési lehetőséget a prémium-vonalbeli termékeiknél, a visszajelzések máris igen bíztatóak. Patel elmondása szerint ők egyszerűen csak azt akarták elérni, hogy az emberek minél könnyebben és egyszerűbben állhassanak át a tiszta, szabadon hozzáférhető napenergiára; a bitcoinos fizetési lehetőség azonban szinte azonnal egy komplett rajongótábort toborzott maga köré – főként olyanokat, akik szeretnék elkerülni a hagyományos fizetésekkel járó hercehurcákat és különböző extra díjakat, költségeket.

További információk a GoGreenSolar.com termékeiről és a bitcoinos fizetési lehetőségről a saját honlapjukon találhatóak.

Forrás: PRWeb

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.