Minőségi hardvert bitcoinért, jutányos áron

2013-03-03

Szerző: Jeb Boone

Bitcoin-elfogadásra próbálja ösztönözni az Amazont és a Newegget egy új online hardver-kiskereskedés, miközben soha nem látott magaslatokba tör a digitális pénz árfolyama.

Drámai ugrást tett a bitcoin mindössze néhány nappal ezelőtt, csütörtökön, amikor is az árfolyama sikeresen megdöntötte a korábbi saját, a dollárral szemben felállított rekordját.

E történelmi pillanattal esett egybe a kizárólag bitcoint elfogadó online elektronikai szaküzlet, a bitcoinstore.com indulása is, melynek különlegessége, hogy kifejezett és deklarált célja, hogy a piac nagy neveit is bitcoin-elfogadásra ösztönözze.

Jon Holmquist, a bitcoinstore.com vezető marketingesének szavaival, “Teljes egészében az a célunk, hogy bitcoin-elfogadásra kényszerítsük az Amazont és a Newegget; lényegében azt mondjuk nekik, hogy ‘Nézzétek csak az árainkat! Kenterbe vertünk titeket, most rajtatok a sor!'”

E cél érdekében a bitcoinstore.com kereken 0%-os haszonkulccsal forgalmazza az áruit – így pedig valóban komoly kedvezményeket tudnak kínálni. Az igen népszerű és drága EVGA GeForce GTX 670-es videókártya például, a maga 2 GB GGDR5 SDRAM-jával 531,76$ az Amazonon, de mindössze $367.22 (11.01 BTC) a bitcoinstore.com-on.

Az érdeklődő vásárló így tehát nem kevesebb, mint 164,54$-t takaríthat meg ezen a kártyán pusztán csak azzal, hogy bitcoinért vásárol dollár helyett. A bitcoin hívei bíznak benne, hogy az ilyen visszautasíthatatlan ajánlatok kellő meggyőző erővel bírnak majd az átlagemberek felé is ahhoz, hogy az ő érdeklődésüket is felkeltsék a bitcoin iránt.

Holmquist szerint “a bitcoinstore olyan mértékű megtakarítási lehetőséget kínál a termékeivel, amit már senki nem hagyhat figyelmen kívül.” És miközben a kereskedők a hétköznapi fogyasztókat igyekeznek meggyőzni, addig a befektetők is egyre fokozódó figyelemmel fordulnak a digitális pénz felé.

A Seattle-i székhelyű, frissen indult Coinlab például nemrégiben megállapodott az MtGoxszal, a világ legnagyobb bitcoin-váltójával az amerikai és a kanadai forgalmuk kezeléséről – valamint összeálltak a Silicon Valley Bankkal és félmillió dollárra rúgó kockázati tőke-támogatást gereblyézett össze.

Peter Vessenes, a Coinlab vezérigazgatójának elmondása szerint a bitcoin-felhasználóknak az eddigiek során két fő problémakörrel kellett megküzdeniük: a bitcoin-vásárlás nehézségeivel és a már meglévő bitcoinjaik megfelelő védelmével. Mint írta blogposztjában, mivel ők komolyan hisznek a bitcoinban, ezért szándékukban áll megoldani mindkét problémát.

Persze nem volt mindig ilyen biztató a helyzet; 2011 júniusában, az akkori, 31,90$-os árfolyamcsúcsot hosszas mélyrepülés követte, mely aztán 2$-on ért véget. Mostanra azonban a jelek szerint igencsak megerősödött a közbizalom a bitcoint illetően, és egyre nagyobb, egyre jelentősebb webes szolgáltatók is fogadnak már el bitcoinos fizetést prémium szolgáltatásokért – így például a WordPress és a Reddit is.

Az árfolyam pedig továbbra is kitartóan emelkedik. Ha a bitcoinstore.com és a többi sok más bitcoinos bolt, vállalkozás és weboldal is sikeresen erősíti tovább a digitális pénz iránti bizalmat és fokozza annak a forgalmát, úgy egyre kevésbé kell tartanunk egy újabb, a 2011-esre akár csak nyomokban is emlékeztető összeomlástól.

Forrás: globalpost

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.