Jönnek a bitcoin-automaták

2011-08-15

(Ez a Forrásnál linkelt videó szövege magyarul. Érdemes a videó lejátszásával párhuzamosan olvasni. – a ford.)

Én Todd Bethell vagyok, ez a vállalat pedig a Bitcoin ATM. Az ipari forradalom óta a bitcoin kínálja a világnak a legnagyobb lehetőséget az ugrásszerű fejlődésre innováció, termelékenység és GDP tekintetében egyaránt.

Eleinte a Bitcoin ATM csak készpénzes befizetéssel fog működni, mivel ekkorra – az első fázisban – még nem lesz kapcsolatunk a banki rendszerekkel. Ezért tehát az első tíz-harminc, de legalábbis az első tíz automata mindenképp csak készpénzes lesz, és legfeljebb 200 dolláros címleteket tudnak majd kezelni. Az így megvásárolt bitcoinjait aztán már tetszés szerint továbbíthatja az ember bármilyen címre.

Kínálunk továbbá bitbilleket – lényegében kézzelfogható bitcoinokat – is. Ez itt egy bitbill, így néz ki a többi is. Már hat hónapja vannak forgalomban MIT-s PhD-s informatikus kollégám, Doug felügyelete alatt. Ilyet már az első automatánkból is lehet venni, bár egyelőre csak 1 BTC-seket. A nagyjából egy hónap múlvára várható következő tíz automatánk azonban már Doug új alkotásával, bitbankkártyákkal is szolgál majd.

Szándékunkban áll kialakítani egy olyan környezetet – egy olyan platformot -, ahova számos más szolgáltató, vállalkozó, frissen indult vállalat, stb. is beszállhat, és szintén telepíthet ilyesféle és hasonló, akár kisebb automatákat is. Ez egy nagyon izgalmas lehetőség, így természetesen ennek a megvalósítása az egyik legfőbb célunk. Terveink szerint az első automatát mintegy hat héten belül további tíz követi majd, két hónapon belül 25, fél éven belül pedig 150-200. És világszerte mindenhol, nem csak Észak-Amerikában.

Forrás: Bitcoin ATM

További tudnivalók a rendszerről:
* Azonnali betéti lehetőség Tradehilleseknek és MtGoxosoknak.
* btc.to fogadó cím-rövidítés.
* Kompatibilis az Androidos BTC-tárcákkal (integrált QR-kód kezelés).
* Valós idejű Vanity Bitcoin-cím-generálás (partnerprogram keretében).
* A teljeskörű offline felhasználhatóság érdekében opcionálisan a titkos és a nyilvános kulcsok is kinyomtattathatóak – külön bizonylatokra.
* Ingyenes Androidos és iPhone-os alkalmazás BPT-tárcával (Bitcoin Power Tools).
* A valós idejű, készpénzalapú BTC-vásárlás mellett a Bitcoin ATM lehetővé teszi számos további tranzakciótípus bitcoin-alapú lebonyolítását is.

Érdekességek magáról a vállalatról:
A Bitcoin ATM az első olyan bitcoin-irányultságú vállalat, amely teljes egészében BTC-ben gyűjtötte össze az induló tőkéjét az első bitcoinosok egy szűk körétől; az így szerzett tőkénk az első húsz, még az idei év utolsó negyedében Észak-Amerika-szerte telepítendő automata költségeit fedezi. 2012 harmadik negyedéig összesen 200 automata kihelyezését tervezzük világszerte.

Várhatóan a Bitcoin ATM lesz egyben a leggyorsabban fejlődő és a legnagyobbá terebélyesedő bitcoin-irányultságú vállalat is egyben. További tőkebeáramlásra licencszerződésekből, valamint a BTC-gazdaság gócpontjaiból (így például bányásztársulásokból) és az első bitcoinosoktól számítunk (de ha nagyon muszáj, akár ósdi papírpénzt is elfogadunk).

Forrás: BitcoinATM.com

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.