BitcoinTorrentz – bérletöltés BTC-ért

2011-09-20

Szerző: mjcmurfy

Amint a cím is mutatja, ez az oldal egy egészen egyéni szolgáltatást kínál, jelesül bérletöltést – 0,05 BTC-ért a letöltendő torrent minden egyes GB-ja után.

Most persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy tulajdonképpen mi értelme egy ilyen szolgáltatásnak? Nos, ennek a lehetőségnek azok örülhetnek nagyon, akik eddig nem torrentezhettek a saját szakállukra, mivel az egyetemi/iskolai/kollégiumi/munkahelyi/nyilvános hálózati kapcsolatuk proxyjai és/vagy tűzfalai meggátolták őket ebben. De az is előfordulhat, hogy torrentezni torrentezhetne ugyan az ember, de csak nagyon lassan, mert például bizonyos portjai blokkolva vannak.

A BitcoinTorrentz nagyon gyors szervereket használ, amelyek általában néhány perc alatt lehúzzák a legtöbb torrentet – majd azonnali streaming hozzáférést is biztosítanak a letöltött tartalmakhoz az azokat megrendelők számára, akik így pl. nyomban el is kezdhetik nézni a kerestt videót ahelyett, hogy végig kellene várniuk, amíg az egész fájl lecsorog a gépükre az esetleg kellemetlenül lassú saját netkapcsolatukon.

További fontos tényező a névtelenségis: mivel a tényleges torrentezést a BitcoinTorrentz szerverei végzik, ezért az ügyfeleik teljesen rejtve maradhatnak mind a netszolgáltatók, mind pedig más szaglászó servezetek elől – így azok is nyugodtan töltögethetnek, akik olyan országban élnek, ahol teljes netlekapcsolással szankcionálják a fülöncsípett torrentezőket. Hasonlóképp elhárul a jogvédők bírósági terrorjának fenyegetése is.

A BitcoinTorrentz.com ugyanis 100%-os névtelenséget garantál; az ügyfeleik semmilyen adatát nem naplózzák és nem tárolják el a szervereiken, így az IP-címüket sem. Mi több, a letöltött fájlokat is csak hét napig őrzik meg, majd biztonságosan törlik (7-pass felülírás) a szervereikről.

És hogy hogyan is működik a rendszer? Feltölti az ember a BitcoinTorrentzhez a letölteni kívánt .torrent-fájlt, vagy kimásolja és beilleszti az oldalra a fájlra mutató linket. A BitcoinTorrentz szerverei a letöltendő fájl mérete alapján kiszámítják a letöltés díját, és máris felkínálják a fizetési lehetőséget. Amint a fizetés megtörtént, máris megkezdik a letöltést.

Amint az már említve is lett, a szervereik igen gyorsak, nagyon hamar lehúzzák a kívánt anyagokat; amint a letöltés befejeződött, az ügyfél kap egy HTTP-linket, amelyen keresztül közvetlenül letöltheti magának (böngészővel, kézileg vagy letöltéskezelővel, kinek hogyan tetszik) a szerverek által begyűjtött tartalmakat – vagy, amint az fentebb szintén említve lett, választhatja a streameléses megtekintést/meghallgatást is audio/video-fájlok esetében.

A szokásos kijelentés:

A szerzői jogvédett anyagok letöltése illegális és büntetendő. A BitcoinTorrentz.com szolgáltatásainak használatával vállalod, hogy kizárólag legális, szerzői joggal nem védett tartalmakat töltesz le általa. Sem a BitcoinTorrentz.com, sem pedig annak a működtetői nem vonhatóak felelősségre az oldal felhasználóinak az oldalon keresztül folytatott tevékenységeiért.

Forrás: BitcoinTorrentz.com

A lap szövege Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 3.0 licenc alatt áll, felhasználni csak forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.