Bitcoin lobbi már Brüsszelben is

2014-09-21
Brusszel

Brusszel

A Bitcoin Foundation több fronton is erősíti csapatát: ismeretes, hogy az alapítvány még július elején döntött úgy, lobbi céget bérel (Thorsen French Advocacy), hogy megfelelően érvényesíthesse a kriptopénz érdekeit az amerikai Kongresszusban.

Az amerikai törvényhozás után az Európai Parlament a következő állomás, legalábbis erről tanúskodik az alapítvány legutóbbi bejelentése, amely szerint felbérelte a szabályozási szakértő Monica Monaco-t, hogy segítségével promotálhassa a bitcoint, az Európai Unió politikai vezetői és döntéshozói között.

Monica Monaco alapítója egyben ügyvezető igazgatója az úgynevezett TRUST EU Affairs-nek, (ami pénzügyi szolgáltatások uniós szintű jogszabályozásaiban nyújt tanácsadást), és több mint tíz éve dolgozik Brüsszelben, ahol a VISA Europe jogi osztályának az EU-s kapcsolatokért és szabályozási ügyekért felelős vezető tisztségviselője is volt.

Monica Monaco széleskörű tapasztalattal rendelkezik a fizetési rendszerek, a fogyasztói hitelek, az e-kereskedelem, és a pénzügyi oktatás területén is. A jövőben ezen tapasztalataira támaszkodva fogja segíteni az alapítvány munkáját, illetve a bitcoin pozitív európai megítélését.