A ZeroBlock felvásárolta a valós idejű Bitcoin kereskedői platformot, az RTBTC-t

2014-03-05

A tavalyi év decemberében a Blockchain.info által bekebelezett Bitcoin mobiltelefon applikációs specialista, a ZeroBlock, megvásárolt egy valós idejű Bitcoin kereskedői platformot az RTBTC-t.

Az új beruházás a Blockchain politikájának a része, nevezetesen, hogy új intézményi befektetőket vonzzon leányvállalatához, a ZeroBlock-hoz.

Az RTBTC fogja működtetni a ZeroBlock új platformját és a ZeroBlock hírfigyelő szolgáltatását intergrelni fogja az új platformba. Így a kereskedők számára lehetővé válik, hogy első kézből értesüljenek a piacot mozgató hírekről.

 

Dan Held, a ZeroBlock társalapítója egyben a Blockchain termékigazgatója, a CoinDesk-nek adott interjújában úgy beszélt a terjeszkedésről, mint a tulajdonosok és felhasználók számára nyújtott egyértelmű előnyről.

„A ZeroBlock az egyetlen olyan kereskedői platform, amelyik összesített hírcsatornával rendelkezik. A piacot a hírek alakítják, és új platformunk lehetővé teszi majd a kereskedőknek, hogy gyorsabban reagáljanak a felmerülő friss hírekre.”  

Az RTBTC működése, azaz 2013 júliusa óta, több mint 150 millió dollár összértékű kereskedés elősegítésben játszott szerepet különböző váltóknál. A platform a kereskedők számára lehetővé teszi, hogy váltókhoz való hozzáférésüket a platformmal kössék össze és azon keresztül kereskedjenek.

A platform olyan szolgáltatásokkal büszkélkedhet, amelyekkel a tradicionális piacoknál a professzionális szintű kereskedőrendszereknél megszokott.

A terjeszkedés részeként Clark Moody, az RTBTC vezető fejlesztője, szintén csatlakozik a Blockchain csapatához. A kizárólag bitcoinban kötött megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A termék áttekintése

A ZeroBlock tájékoztatása szerint, a vállalat már meglévő hírcsatornája továbbra is ingyenes marad, azonban az új fejlesztések, amelyek az üzletkötés aktusával lesznek majd elérhetőek, egy új, hivatalos ZeroBlock verzió részét fogják alkotni. Held ennek áráról és az alkalmazásáról így nyilatkozott:

„Az RTBTC a ZeroBlock-ba lesz integrálva, de egy új ZeroBlock kereskedői platform égisze alatt, ami keddtől lesz elérhető a kereskedők számára. A platform használata (korlátlan kereskedéssel) 20 dolláros havi költséggel jár majd.” 

A ZeroBlock fizetős verziója felhasználóinak elérhetővé tesz egy mobiltelefonos applikációt is, az úgynevezett ZeroBlock Pro-t, ami a remények szerint Android-os és iOS készülékeknél hozzáférést biztosít mobiltelefonos kereskedésekhez. Mindez különösen izgalmas, főleg az Apple eddigi szigorú Bitcoin applikációs politikáját figyelembe véve. Példának okáért a Blokchain pénztárca applikációja ez év februárjában törölve lett az Apple letölthető alkalmazási közül.

Mindezek ellenére Held továbbra is optimista, nevezetesen, hogy az Apple végül mégis engedni fogja platformjukat.

„Az Apple jelenleg engedélyez olyan kereskedői alkalmazásokat, mint az E-Trade vagy az Onada, amelyeket a hagyományos piacok használnak. A digitális fizetőeszközökkel kapcsolatos egyetlen aggodalmuk, hogy az esetleg megkerüli az Apple alkalmazásvásárlási rendszerét. A Bitcoin kereskedés nem teszi lehetővé közvetlenül bitcoin adás-vételét.”

Folytatás

A ZeroBlock hivatalos sajtóközleményében örömét fejezte ki, hogy Clarck csatlakozik a csapatához, illetve, hogy hozza magával az RTBTC platformjának fejlesztését is. Sőt, a vállalat vezérigazgatója, Nicolas Cary, külön dicshimnuszt zengett Clark-ról, és őt a Bitcoin gazdaság vizionárius úttörőjének nevezte.

A CoinDesk-nek adott interjújában Held is kitért Clarknak a ZeroBlock csapatához való csatlakozására, illetve arra, hogy mindez mit jelenthet a felhasználók számára.

„Clark hihetetlen éleslátással és technikai tudással bír a Bitcoin kereskedői piacát illetően. A kriptopénzes kereskedés területén minden bizonnyal ő a legjobban informált ember, akivel valaha találkoztam. Célunk, hogy Clark-al létrehozzuk a jövő Bitcoin kereskedői piacát, a kiskereskedelmi szinttől indulva egészen a professzionális szintig.”

Held elmondása alapján már türelmetlenül várja a Clark-al való együttműködést, de ennek részleteiről, vagy esetleges termékterveikről több részletet nem árult el.

A hivatalos sajtóközlemény annyit azonban megemlít, hogy „izgalmas új fejlesztések” vannak készülőben a kereskedői platformot illetően, beleértve további váltók támogatását is.

Szerző:

Forrás: CoinDesk