A Szövetségi Választási Bizottság igent mondott a Bitcoin adományokra

2014-05-09

USkongress

Úgy tűnik, hogy az USA Szövetségi Választási Bizottságának (Federal Election Commission) a támogatásokkal kapcsolatos álláspontja változóban van. A FEC ugyanis egyhangúan (6-0) megszavazta a döntést, hogy a Bitcoinban folyósított támogatásokat, ugyanúgy kell kezelni, mint az egyéb típusú párttámogatásokat, derül ki Dave Levinthal beszámolójából, a Center for Political Integrity-től.

A döntés három nappal az után született, hogy a Wisconsin állambeli Alderman Mark Clear, aki egyébként az állami törvényhozó testület egy székéért indul, visszautasított nagyjából 100 dollár értékű Bitcoin támogatást, mivel a Választási Bizottság ezzel kapcsolatos hivatalos álláspontja zavaros volt.

A texasi republikánus képviselő, Steve Stockman úgy nyilatkozott, hogy a döntés tükrében, az idei év folyamán már korábban is lett volna lehetősége Bitcoin adományok elfogadására a kampányához. Stockman véleménye szerint a kriptopénz a szabadság szimbóluma, és az amerikai népnek minden kétséget kizáróan beleszólás-, illetve döntés- szabadsága lesz a témával kapcsolatban.

Személyes álláspontom, hogy ez a mostani döntés elősegítheti a Bitcoin törvényesítését, illetve, hogy a szabályhozók még egyszer, újra átgondolják a vele kapcsolatos álláspontjukat. Az állam nem bünteti azokat, akik törvényes módon használják a Bitcoint. Iagz, a törvényellenes cselekedetek büntetést vonnak maguk után, függetlenül attól, hogy a törvényszegéshez milyen fizetési módot alkalmaztak.

Mindezek után úgy tűnik, Clear-nek a jövőben nem kell visszautasítani a Bitcoin adományokat, és ez pozitív mind Clear, mind a Bitcoin szemszögéből. Úgy gondolom, a FEC mostani álláspontja harmonizál a Legfelsőbb Bíróságnak egy a napokban közreadott és a kampányfinanszírozásról szóló határozatával. Természetesen kíváncsian várjuk, hogy a mostani döntés hatására, érkezik e még több pszeudo-anonim kriptopénz adomány a pártfinanszírozásba.

Szerző: John Scianna
Forrás: NEWSBTC